• Toimitusaika 3-4 arkipäivää
  • Hoida, suojaa ja nauti elämästä!
  • Toimitusaika 3-4 arkipäivää
  • Hoida, suojaa ja nauti elämästä!

Avanne ja pukeutuminen - vinkkejä ja ideoita

Avanteen kanssa voit pukeutua kuten ennenkin, mutta monia huolettaa että joku muu huomaa pussin tai sen hölskyminen/hiostaminen tuntuu epämiellyttävältä. Tässä muutama pukeutumisvinkki ja perustelu sille, miksi kannattaa kokeilla avanneleikattujen alusvaatteita.

Miksi käyttäisin erityisiä avanneleikattujen alusvaatteita?

Itsevarmuus lähtee alusvaatteista – varsinkin naiset tietävät tämän. Kun sinulla on hyvä olla, se näkyy myös ulospäin ja monelle avanneleikatulle on tärkeää tuntea että avannepussi pysyy tukevasti vartaloa vasten, eikä näy ulospäin.

Korkeavyötäröiset alusvaatteet ovat omiaan tässä. Niiden korkea kangas peittää avannepussin ja tasoittaa siluetin, jolloin sidos pysyy ihoa vasten ja on mahdollisimman huomaamaton. Näin avannepussin reunat eivät törrötä paidan alta eikä pussin alareuna pilkistä housun kauluksesta paidan alta.

Pussi saattaa kuitenkin hiostaa ihoa vasten, eritoten kesällä.

*Tärkeää on kuitenkin huomioida, ettei housun (tai muun vaatteen) resori kulje juuri avanteen päältä, vaan sen ylä- tai alapuolelta. Näin varmistat ettei vaatteen reuna hierrä avannetta tai rajoita sen toimintaa.

Seuraavaksi vielä muutama lisävinkki pukeutumiseen:

Ihonmyötäiset aluspaidat/topit. Toimii niin miehillä kuin naisilla: napakka aluspaita tai toppi estää pussin reunaa tarttumasta päällyspaidan reunaan ja tarpeeksi pitkänä peittää myös pussin alareunan, jos pidät pussia housujen päällä.

”Masutuubit”, eli trikootuubit joita myydään tuleville äideille peittämään raskausajan vatsaa. Venyviä ja pehmeitä trikootuubeja myydään usein eri väreissä ja useissa vaateliikkeissä. Huomioi näissä se, että jos olet aktiivinen ja/tai pussisi täyttyy, saattaa tuubi liikkua ja rullautua hieman ja pussi tulla näkyviin alareunasta.

Äitiysfarkut/-housut. Tuleville äideille myydään äitiyshousuja, joissa on korkea trikoovyötärö. Se on pehmeä ja peittää avannepussin, joten voit olla varma ettei pussin reuna pilkistä paidan alta ja housut näyttävät muuten kuin miltä tahansa farkuilta. Trikoinen vyötärö saattaa tosin olla melko paksu jolloin yhdessä paitojen kanssa keskivartalolla on jo aika paljon kangasta. Naisille kuitenkin kokeilemisen arvoinen vinkki!

Pussia voi myös taitella sopimaan paremmin housuihin tai vaatteiden alle.

Erilaiset kuosit niin miehillä kuin naisillakin (paidat, mekot) hämäävät silmää ja peittävät hyvin mahdollisen avannepussin pullistuman. Naiset saavat erilaisilla suurilla koruilla tai huiveilla huomion pois keskivartaloltaan.