• Toimitusaika 3-4 arkipäivää
  • Hoida, suojaa ja nauti elämästä!
  • Toimitusaika 3-4 arkipäivää
  • Hoida, suojaa ja nauti elämästä!

Vertaistukea verkossa ja kasvotusten

Erilaisten suolistosairauksien ja avanteiden kanssa elävien joukko kasvaa koko ajan, joten muista että et ole yksin. Alla on linkkilista yhdistysten ja vertaistukiryhmien sivuille. Samassa tilanteessa olevien tuki on kullanarvoista, vertaistukea on saatavilla sekä verkossa että kasvotusten. Tutustu ja liity rohkeasti mukaan!

Finnilco ry

Finnilco ry on valtakunnallinen järjestö avanne- ja vastaavasti leikatuille ja anaali-inkontinenssipotilaille. Finnilco ja sen jäsenyhdistykset tarjoavat vertaistukea, tietoa ja edunvalvontaa. Finnilcon kautta voi esimerkiksi saada itselleen vertaistukihenkilön ja hakeutua sopeutumisvalmennuskurssille, joita järjestetään ympäri Suomea. Oma suljettu keskusteluryhmä avanneleikatuille Facebookissa nimellä "Avanne- ja vastaavasti leikatut -tukiryhmä". Huom! Ryhmään voi vapaasti liittyä, vaikket olisikaan Finnilcon jäsen.

Colores ry

Suomen suolistosyöpäyhdistys Colores ry toimii suolistosyöpäpotilaiden yhdyssiteenä ja etujärjestönä sekä edistää suolistosyöpään liittyvän tiedon jakamista. Verkossa tietoa suolistosyövästä, neuvontaa ja potilastarinoita. Tapahtumakalenterista näet tulevat vertaistukitapaamiset ja keskustelupalstalla voit jakaa kokemuksiasi muiden kanssa.

IBD ja muut suolistosairaudet ry

IBD ja muut suolistosairaudet ry on valtakunnallinen IBD:tä tai muuta suolistosairautta sairastavien ja heidän läheistensä etujärjestö. Yhdistyksen keskeisiä toiminta-alueita ovat edunvalvonta ja vaikuttaminen, tiedon välittäminen ja vertaistuen mahdollistaminen. Verkkosivuilla tietoa myös Facebookissa ja keskustelupalstalla toimivista suljetuista vertaistukiryhmistä.

Sylva ry

Sylva ry on syöpäsairaiden lasten ja perheiden yhteinen järjestö, joka tarjoaa tietoa, apua ja vertaistukea koko perheelle lapsen sairastuttua syöpään. Yhdistys järjestää kuntoutusta, vertaistukea, tapahtumia ja virkistyslomia. Lisäksi Sylva tiedottaa, julkaisee oppaita, kouluttaa ja tekee valtakunnallista vaikuttamistyötä.

Alueelliset syöpäjärjestöt

Suomen syöpäyhdistyksen sivuilta löydät alueelliset jäsenjärjestöt, joissa omia vertaistukiryhmiä myös avanneleikatuille. Sekä tapaamisia kasvotusten että suljettuja Facebook-ryhmiä.